Banner Strandopgang 01

Laatste informatiebrief teams ABRF 2019

Laatste briefing aan alle deelnemers
Ameland Beach Rugby Festival 2019

Het wordt gezellig druk op het eiland, rugbyers reizen weer massaal af naar de parel van de Waddenzee , Ameland! Maar liefst
115 rugbyteams en 20 handbalteams zullen de overtocht maken voor een sportief en gezellig weekend. Om goed voorbereid naar het eiland te komen hierbij de traditionele laatste briefing over allerlei zaken. Lees de brief goed door en informeer de juiste mensen in de vereniging/je team. In deze briefing vind je:

“Hot items” in de brief:
– Nieuwe samenwerking NSRB, NK beachrugby voor studenten!
– Poule indeling bekend
– Aangescherpte regels voor de camping
– Jubileum borrel op zaterdag
– Toernooi reglement aangepast
– Grote drukte vraagt respect voor de eilandbewoners en andere gasten

In deze briefing:
1. Jubileum borrel op zaterdag
2. Aanmelden van je team op Ameland
3. Toernooi wetenswaardigheden
 Toernooi opzet veranderd
 Een “bye” waarom en hoe werkt het?
 Aanpassing toernooireglement
 “mijn toernooi” app, Poule indeling/speel schema
 Uitvallen teams op zondag
4. Nieuwe samenwerking NSRB, eerste NK studenten beachrugby
5. Catering op het festival, zaterdagavond
6. Regels t.a.v. alcohol beleid
7. Medische verzorging
8. Aangescherpte regel beachcamping Duinoord
9. Bij overtochten “oogje in het zeil”
10. Tweede jaar beachhandbal te gast
11. Foto’s en filmen en de nieuwe wetgeving AVG
12. Deelname op eigen risico

1. Jubileum borrel op zaterdag
Buiten een feestelijk circustent, een keur aan bands en DJ’s die op de beachparties optreden, heerlijk eten, willen wij ook een momentje stil staan bij het jubileum. Graag heffen wij het glas op dit 20ste festival tijdens een jubileum borrel. Want zonder de hulp van alle vrijwilligers, Amelander ondernemers, de veerdienst van Wagenborg en de ondersteuning van de gemeente Ameland is een dergelijk groot evenement niet mogelijk. Op zaterdagmiddag om 17:00 uur, nodigen wij de captains van de teams uit daar bij aanwezig te zijn. In de team enveloppe die je op vrijdag ontvangt zit een uitnodigingskaart voor twee personen om de jubileum borrel bij te wonen. Op vertoon van de kaart heb je toegang tot de borrel. Wij waarderen het enorm als je komt, want ook zonder teams is er geen succes van het festival.

2. Melden teams op het festival
Zoals gebruikelijk vragen wij de teamcaptains/manangers zich op vrijdagmiddag/avond te melden bij de festivalreceptie. De receptie bevindt zich in de kleine feesttent en is vanaf 14.00 uur geopend tot circa 23.00 uur. Ook kun je daar aangeven of je nog spelers m/v nodig hebt of juist spelers in de aanbieding hebt. Omdat het druk is met teams adviseren team captains en managers ’s middags al even langs te komen.

Tip! Geen wachtrij voor de kassa ’s avonds….koop s ’middags al je consumptie munten

3. Nederlands studenten Kampioenschap
Tijdens de jubileum borrel tekenen de organisatie van het Ameland Beach Rugby Festival en de Nederlandse Studenten Rugby Bond een samenwerking om een studenten beachrugby kampioenschap te ontwikkelen. Dit eerste jaar zullen de twee hoogst geplaatste teams van zowel de dames als de heren op zondag een finale spelen voor het eerste Nederlandse Studenten Beachrugby kampioenschap!

Studenten teams die zich ook plaatsen voor een van de reguliere finale van het toernooi hebben de keuze welke finale zij willen spelen. Een team mag geen twee finales spelen op zondag en moet dus in deze situatie een keuze maken. Wanneer er ergens een plek open valt wordt die opgevuld door het eerst navolgende team in de ranking.

4. Toernooi wetenwaardigheden
a. Toernooi opzet veranderd
Op grond van de ervaring van de afgelopen jaren, hebben wij voor 2019 de plaatsing van teams voor de verschillende competities iets aangepast. Kijk naar bijgaand schema wat er is veranderd.

Competitie Heren 2018 Heren 2019 Dames 2018 Dames 2019
Cup/NK beach 32 16 16 8
Plate 24 32 16 16
Bowl 12 24 16 12

Door deze verandering denken wij dat elk team beter op zijn/haar eigen niveau speelt en dus kans maakt op een hoge plaatsing. Uiteraard speelt elk team, los van hoe sterk deze is, minimaal 120 minuten beachrugby in het weekend, onze “trademark” 

b. Een BYE, waarom? En hoe werkt het?

In de poules zitten op de zaterdag 7 of 8 teams. Tevens hebben wij dit jaar voor het eerst geprobeerd om de competitie zo in te delen zodat teams van een club niet steeds allemaal op hetzelfde moment spelen. Zo kunnen teams wat meer van elkaars wedstrijden bekijken. Om dat te realiseren moet iedereen op eenzelfde indeling spelen in de poule. Daardoor is een poule van 7 aangevuld met een “fake team” die BYE heet. Die wedstrijd vindt uiteraard niet plaats en wordt voor elke team een standaard resultaat van gewonnen 10 – 0 in het competitieprogramma verwerkt.

c. Aanpassing toernooi reglement
Voorts was er de nodige ergernis bij tegenstander en referee over teams die te laat op het veld verschijnen voor hun wedstrijd. Soms zelfs om tactische redenen. Daarom is het toernooi reglement aangepast waarbij een team dat te laat op zijn/haar wedstrijd verschijnt per minuut te laat een straf-try krijgt van 5 punten, met een maximum van 4 minuten, dan wordt de wedstrijd reglementair gewonnen verklaard. Zie voor het gehele toernooireglement op de website

d. Tweede jaar “Mijn Toernooi”, poule indeling en speelschema!

Voor 2019 zijn wij ook weer een samenwerking aangegaan met de “mijn toernooi” app, bekend van al veel andere aansprekende rugbyevents in Nederland, zoals het internationale Hilversum paas toernooi en de Amsterdam Sevens! Klik hier voor de informatie!

e. Uitvallen teams uit zondag
Al drie jaar hebben wij een aanvullende regel in het competitiereglement opgenomen over het niet op komen dagen op de zondag. Dat heeft een enorme verbetering opgeleverd, op zondag hebben de teams die dat willen, allemaal een volledig programma kunnen spelen. Daarom nogmaals de aanvullende regels op het toernooireglement:
– Wanneer een team uitvalt in de competitie dient dit direct te worden doorgegeven aan wedstrijdleiding in het wedstrijdsecretariaat aan het hoofdveld
– Aan het eind van de speeldag op zaterdag dient een team, dat voornemens is op zondag niet meer te spelen, dit voor 17.30 uur aan de wedstrijdleiding te melden
– Teams die zich niet hebben afgemeld op zaterdag en op zondag niet opkomen voor de ingeplande wedstrijden worden geregistreerd als risicoteam en betalen de eerstvolgende deelname aan het festival een borgsom van € 100,- .

Die laatste regel hebben wij tot op heden gelukkig niet hoeven toepassen, top dat elk team zijn of haar verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van de teams die nog wel graag willen spelen! Complimenten!

5. Catering Dutch Grill Store/zaterdagvond Beach BBQ met menuutjes

Ook vorig jaar heeft de Dutch Grill Store weer laten zien dat zij een goede catering kunnen verzorgen, het brede assortiment dat zij aanbieden, uit moderne servicewagens, is van super kwaliteit en niet duur! Enne full service: ontbijt, lunch en diner! En uiteraard tijdens de feesten ontbreekt de snack niet 

Zaterdagavond, stranddiner time!
Waarom zelf “koken” als je goed kunt eten op het strand? Je kunt kiezen uit heerlijke menu’s; BBQ Big Burger menu, Saté spies menu en een Spareribsmenu. Er wordt ook rekening gehouden met vegetariërs.

6. Regels t.a.v Alcohol beleid
Volgens de wetgeving mogen jongeren onder 18 jaar geen alcohol. Wij zullen als organisatie de wet serieus naleven en doen dat op zelfde wijze als vorig jaar. Het is de overheid ook ernst met de naleving, de boetes zijn hoog en de controles erop groot. Op de website staat https://www.beachrugby.nl/nix-onder-18/ hoe wij daar mee omgaan tijdens het festival. Neem de tijd dit door te lezen en stuur de link over dit onderwerp door naar je teamleden.

7. Medische verzorging
De medische verzorging vind je ook voor de feesttent aan de kant van het strand, direct naast het terras. 2 artsen, 2 verpleegkundigen, EHBO-ers en een fysiotherapeut staan daar voor je klaar in geval van een blessure. In toenemende mate zijn er echter spelers die denken/verwachten dat er ook preventief wordt getapt door het medische team. Dat is logistiek niet mogelijk. Dat is een eigen verantwoordelijkheid van het team.

8. Aanscherpen regels op Beach Camping Duinoord

Vorig jaar hebben wij voor de tweede keer een beachrugby camping kunnen hebben door de medewerking van Duinoord. Ook dit jaar zal Afke weer de receptie bevrouwen en ziet uit naar jullie komst . Echter vorig jaar zagen wij wel een kentering in de voorzieningen die teams meenamen naar Ameland voor op de camping, groter en professioneler.
Uit oogpunt van veiligheid, regelgeving vanuit onze vergunningen en het feit dat de camping geen apart evenement op zich kan en mag worden, zijn de regels voor de camping flink aangescherpt. Lees hier het reglement https://www.beachrugby.nl/pakket-3-beach-rugby-camping/ Zorg dat je daar van op de hoogte bent zodat je niet met spullen naar Ameland komt de wij vanaf dit jaar niet meer toestaan op de camping.

9. Overtochten “oogje in het zeil”

Vorig jaar is zijn de overtochten met de veerdienst goed verlopen. Dat er uitbundigheid is met zoveel rugbyers op een boot is duidelijk, maar houdt binnen die gezelligheid ook rekening met andere gasten die naar het eiland komen. Zorg bij de overtochten dat je niet te veel overlast bezorgt aan de andere mensen die ook naar het eiland gaan. Onze stewards houden weer een oogje in het zeil.

10. Tweede jaar Beach Handbal te gast

Vorig jaar was de aanwezigheid van beach handbal een verrijking voor ons evenement. Handbal is ook een fysieke sport en waardoor wij ervaren hebben dat er veel overeenkomsten zijn tussen rugby en handbal! Daarom ook dit jaarweer handbal tijdens he beachrugby en er zullen 20 dames teams spelen op 3 velden vlak bij de feesttent. Laat hen vooral de gastvrijheid voelen van ons rugbyers!

11. Wetgeving privacy en beeldmateriaal festival

Wetten, wetten, wetten, wij zijn er goed in om steeds meer te reguleren. Zo is op 25 mei jongstleden ook de nieuwe wet op de privacy in gegaan. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een Europese wettelijk regeling die ook in Nederland van toepassing is. Daarom verzoeken wij spelers of teams die het niet op prijs stellen om door onze mediamensen te worden gefotografeerd of gefilmd, dat bij het inchecken van het team bij de festival receptie kenbaar te maken. Wanneer er één persoon in een team niet gefotografeerd of gefilmd wil worden zullen wij om organisatorische redenen van het gehele team geen opnames maken. Wil je als team zelf een leuke herinneringsfoto maken, gebruik dan onze nieuwe fotospot op de kopse kant van de kleine feesttent!

12. Deelname op eigen risico

Volledigheidshalve wijzen wij nog op het artikel in ons wedstrijdreglement dat deelname aan het toernooi en aanwezigheid op ons festivalterrein (de feesten) geheel voor eigen risico zijn. Zowel de organisatie al mensen die betrokken zijn bij de organisatie kunnen op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor lichamelijk of materiële schade.

Tot slot…. Respect voor anderen op Ameland!
Het toernooi trekt een immens aantal uitbundige Bourgondische rugbyers M/V, en hun gevolg aan, op het eiland. Dat is top, echter niet iedereen staat weet raad met onze relatief onschuldige uitbundigheid, realiseer je dat de Amelanders een heel seizoen drukte hebben in hun woonomgeving en dat er ook gasten op Ameland verblijven voor hun rust. Amelanders werken desondanks altijd erg positief mee, beloon dat door ook rekening met hen te houden. Een rugby-like, corrigeer elkaar als het even mis gaat. Thanks!

Wij wensen u veel plezier en tot op Ameland!
Voor actuele informatie kijk op www.beachrugby.nl